04/04/2016 - Ερώτηση με θέμα: ''Καθυστέρηση Εφαρμογής διευρυμένου ωραρίου στους Αρχαιολογικούς Χώρους & κατανομή προσωπικού''

Προς: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Αθήνα, 04.04.2016

Θέμα: «Καθυστέρηση στην Εφαρμογή του διευρυμένου ωραρίου στους Αρχαιολογικούς Χώρους και κατανομή προσωπικού»

Ενώ διανύουμε ήδη την τουριστική περίοδο, με τον Τουρισμό να αποτελεί την μοναδική ελπίδα πηγής εσόδων για την Ελληνική Οικονομία, δυστυχώς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει επιδείξει μεγάλη ολιγωρία όσον αφορά στο ζήτημα του διευρυμένου ωραρίου στους αρχαιολογικαύς χώρους με αποτέλεσμα η χώρα να είναι για ακόμα μια φορά έκθετη. Την ίδια στιγμή μάλιστα που αυξάνονται οι τιμές των εισιτηρίων, το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών παραμένει χαμηλό δημιουργώντας έτσι μια ιδιαιτέρως προβληματική κατάσταση.

Επίσης η κατανομή του υπάρχοντος προσωπικού τόσο στα Μουσεία όσο και στους Αρχαιολογικούς χώρους είναι ιδιαιτέρως προβληματική, καθώς παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό, επηρεάζοντας την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία των χώρων αυτών. Υπόψιν, ότι η ΠΕΥΦΑ από τις 4.01.2016 είχε ενημερώσει όλους τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για τα εν λόγω ζητήματα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Πώς προτίθεστε να ενεργήσετε προκειμένου να εφαρμοστεί το διευρυμένο ωράριο στα Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους, δεδομένου ότι την στιγμή αυτή μόλις σε 7 από τα 70 Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους εφαρμόζεται.

Ποιες ενέργειες θα ακολουθηθούν από πλευράς σας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η άνιση κατανομή του προσωπικού με αποτέλεσμα τις σοβαρότατες ελλείψεις σε πλήθος Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων και κατ' επέκταση την μη εύρυθμη λειτουργία των χώρων αυτών.

Ο ερωτών Βουλευτής

Γεωργιάδης Μάριος — Α' Αθηνών