31/03/2016 - Επίκαιρη Ερώτηση με θέμα: ''Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου''

Προς: Τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού 

Αθήνα, 31.03.2016

Θέμα: Επίκαιρη ερώτηση αναφορικά με το φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

  1. Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, το «Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου» είναι ένα από τα ύστατα πολιτιστικά γεγονότα που διοργανώνει η χώρα μας και απολαμβάνει διεθνούς εκτίμησης και αποδοχής, αλλά και κρατάει αναμμένη τη φλόγα του αρχαίου δράματος, το οποίο γεννήθηκε σε αυτή τη χώρα και κατά τεκμήριο την αναπαράσταση αυτού διοργανώνουμε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο.
  2. Η επιλογή σας για τη θέση του Διευθυντή (curator) αυτού του Φεστιβάλ, προκαλεί κατ' ελάχιστο θυμηδία και κατά μέγιστο κατακραυγή, καθόσον αποδεικνύεται πως δεν κατέστη εφικτό στους μηχανισμούς επιλογής, να ανευρεθεί κάποιος Έλληνας ικανός και επαρκώς καταρτισμένος για τη θέση αυτή αλλά και πως αδιαφορείτε πλήρως για την απαξία, η οποία επιδεικνύεται προς τους Έλληνες καλλιτέχνες, οι οποίοι και αποκλείονται δίχως τύψεις και αναστολές, από τη συμμετοχή τους στο εν λόγω Φεστιβάλ.
  3. Οφείλετε κ.Υπουργέ, να συνυπολογίσετε πως ο οικονομικός αποκλεισμός, τον οποίο υφίσταται η χώρα μας, είναι προπομπός μόνο της ολοκληρωτικής καταστροφής την οποία διατρέχει να υποστεί, το φρόνημα, ο χαρακτήρας και η αξιοπρέπειά μας, σε περίπτωση που ολοκληρωθεί και ο πολιτιστικός εξοβελισμός μας που φοβούμαι πως ενορχηστρώνεται εκ των έσω.

Ερωτάται ο κ Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού

ᵢ. τι προτίθεται να κάνει αναφορικά με το διορισμό του κ. Φαμπρ και την τυχόν ανάκληση αυτού, με τον αποκλεισμό των Ελλήνων, τόσο ως προς το θέμα της εν λόγω θέσεως, όσο και ως προς τη συμμετοχή αυτών υπό τις διάφορες καλλιτεχνικές ιδιότητες με τις οποίες θα μπορούσαν να συμμετάσχουν και να λαμπρύνουν το ίδιο το Φεστιβάλ.

Ο ερωτών Βουλευτής

Μάριος Γεωργιάδης