Βιογραφικό

Βιογραφικό

Ο Μάριος Γεωργιάδης γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1976 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και ζει. Αφού ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις το 1996, σπούδασε Μάρκετινγκ, με εξειδίκευση στην Επικοινωνία στο Αμερικανικό Κολέγιο Αθηνών (Deree).

Στην αρχή της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας και παράλληλα με τις σπουδές του, διετέλεσε Διευθυντής Παραγωγής σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό. Από το 2005 έως το 2015, υπήρξε ανώτατο στέλεχος σε πολυεθνική εταιρεία εμπορίας καπνικών προϊόντων, με τελευταία και σημαντικότερη θέση αυτή του Διευθυντή Προμηθειών (Procurement Manager) Νοτιοανατολικής Ευρώπης με 5 χώρες υπό την επίβλεψή του (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρος και Μάλτα).

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Α΄ Αθηνών με την Ένωση Κεντρώων και ανέλαβε γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Τη θέση αυτή κατείχε μέχρι την εκλογή του στο αξίωμα του Αντιπροέδρου της Βουλής, τον Ιούλιο του 2017.

Τον Νοέμβριο του 2016 εκλέχθηκε παμψηφεί Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (EDP), έχοντας την δυνατότητα να έρχεται σε επαφή με όλα τα κεντρώα κόμματα της Ευρώπης και να ενημερώνεται για όλες τις παρεμβάσεις και θέσεις, εντός και εκτός, ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Η εκλογή του, εκτός του ότι αποτελεί τιμή για τον ίδιο και το κόμμα, ενισχύει την επικοινωνία και την παρεμβατικότητα σε Ευρωπαίους παράγοντες, σε μια πολύ δύσκολη πολιτική και οικονομική συγκυρία για ολόκληρη την ΕΕ.

Στο πλαίσιο της πολιτικής του δραστηριότητας είναι Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, Μέλος της Διάσκεψης Προέδρων, Αντιπρόεδρος της ομάδας φιλίας Ελλάδας - Βοσνίας  Ερζεγοβίνης, Μέλος των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας Ρωσίας, Ταϊλάνδης, Η.Π.Α, Διευθυντής της Ένωσης Κεντρώων και Επικεφαλής τομέων Αθλητισμού, Οικονομίας & Ανάπτυξης,  Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Τουρισμού της  Ένωσης Κεντρώων.

Στη Βουλή των Ελλήνων, για την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο, συμμετέχει στις ακόλουθες επιτροπές:

  • Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου
  • Επιτροπή του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους
  • Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας
  • Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς
  • Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας
  • Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής
  • Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής
  • Επιτροπή Βιβλιοθήκης της Βουλής
  • Επιτροπή δημοσίων επιχειρήσεων, τραπεζών, οργανισμών κοινής ωφελείας και φορέων κοινωνικής ασφάλισης
  • Ειδική Επιτροπή για το περιεχόμενο και τις διαδικασίες σύναψης των Διατλαντικών Εμπορικών Συμφωνιών

Υπήρξε μέλος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.