Συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης,Πρόνοιας & Ισότητας Δήμου Αθηναίων

Συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης,Πρόνοιας & Ισότητας Δήμου Αθηναίων

 

Συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας του Δήμου Αθηναίων κα Μαρία Στρατηγάκη είχε ο βουλευτής Α´ Αθήνας της Ένωσης Κεντρώων κ. Μάριος Γεωργιάδης, στο πλαίσιο επαφών του με φορείς που ασκούν κοινωνική πολιτική.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν για προτάσεις και δράσεις με άξονα την Κοινωνία και τον Πολίτη. Ο κ. Γεωργιάδης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προγράμματα στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων,  καθώς και για τις πρωτοβουλίες ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης των πολιτών της Αθήνας, σημειώνοντας ότι “η ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής προστασίας αποτελούν εχέγγυα για τη βελτίωση της ευημερίας και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, ιδιαίτερα αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης.’’

Η κα Στρατηγάκη ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Γεωργιάδη για το Πρόγραμμα Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Αθηναίων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση των ιατρικών και κοινωνικών υπηρεσιών και στη λειτουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας ‘ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ’, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Επισήμανε, δε, ότι η μείωση των δημοσίων υπαλλήλων στις κοινωνικές υπηρεσίες, δημιουργεί πρόβλημα στην κάλυψη των αυξημένων κοινωνικών αναγκών που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Κοινή συνισταμένη υπήρξε η ανάγκη εκσυγχρονισμού και αποκέντρωσης των κοινωνικών υπηρεσιών και η εφαρμογή μίας κοινωνικής πολιτικής που να καταλήγει σε πρακτικά αποτελέσματα και ουσιαστικές λύσεις, με διαρκή αναζήτηση πρωτοποριακών δράσεων προστασίας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.