Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

 

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα είχε ο βουλευτής Α´Αθήνας της Ένωσης Κεντρώων κ. Μάριος Γεωργιάδης, στο πλαίσιο επαφών κατά την παρουσία του στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν θέματα της Αυτοδιοίκησης, όπως και ζητήματα σχετικά με την ανάπτυξη του θεσμού της ΔΕΘ. Ο κ. Γεωργιάδης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έργο που επιτελείται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το σχέδιο της διοίκησης για την ανάπτυξη της περιοχής επισημαίνοντας ότι “η Πολιτεία οφείλει να είναι αρωγός στις προσπάθειες της Αυτοδιοίκησης με ρεαλιστικές λύσεις και ανάλογες πρωτοβουλίες’’ τόνισε, δε, την ανάγκη ενίσχυσης των καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών και των κινήτρων για επενδύσεις “Οι επενδύσεις που οδηγούν σε ανάπτυξη, προϋποθέτουν την ύπαρξη ενός ‘έξυπνου’ κράτους που αφενός θα κινητροδοτεί και αφετέρου θα δημιουργεί σταθερό θεσμικό περιβάλλον για να μπορεί ένας επενδυτής να κάνει προβλέψεις.″

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τον κ. Γεωργιάδη και στο φλέγον ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, τονίζοντας ότι η Ένωση Κεντρώων έχει την πιο σταθερή θέση στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και θα κάνει ό,τι μπορεί για να ακυρώσει αυτή την άθλια συμφωνία. “Η λέξη Μακεδονία, αποτελεί την επιτομή του αλυτρωτισμού. Ο ελληνικός λαός και ιδιαίτερα οι Μακεδόνες πιστεύουν οτι ξεπουλήθηκε το όνομα, η εθνότητα και η γλώσσα″, σημείωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ζήτησε από τον κ. Τζιτζικώστα να εντείνει τις προσπάθειες, για να μην προχωρήσει η συμφωνία.

Ο Περιφερειάρχης παρουσίασε στον κ. Γεωργιάδη τόσο το έργο που υλοποιείται στην Κεντρική Μακεδονία, όσο και τα αναπτυξιακά ζητήματα της περιοχής και ανέλυσε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και τις προτεραιότητες που έχουν ως διοίκηση, με κεντρικό στόχο η Κεντρική Μακεδονία να είναι η πρώτη Περιφέρεια που θα βγει από την κρίση.“Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι για τέταρτη συνεχή χρονιά πρώτη στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, ενώ ανακηρύχθηκε από την Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως η ‘Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης’ για το 2018. Θέλουμε και η Πολιτεία όμως να συνδράμει τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε, δίνοντας κίνητρα για επενδύσεις και για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην περιοχή, ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ανεργίας.″

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τον κ. Γεωργιάδη να ενισχύσει το αίτημά για τη θέσπιση μειωμένου φορολογικού συντελεστή (flat tax rate) 10% για τις νεοφυείς καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κεντρική Μακεδονία, “...ώστε να επιτύχουμε το στόχο που έχουμε βάλει ως διοίκηση να μετατρέψουμε την Περιφέρεια σε κόμβο καινοτομίας και πρωτεύουσα της εξωστρέφειας της χώρας″, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του, ο κ.Γεωργιάδης ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα για την εποικοδομητική συζήτηση και δήλωσε ότι θα είναι συμπαραστάτης του αιτήματός του, που αφορά σε ένα αναπτυξιακό ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για την Ελλάδα της επόμενης μέρας, για την Ελλάδα που θα βγει με όρους βιωσιμότητας και σταθερότητας από την κρίση.