Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

Στην ατζέντα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του βουλευτή Α´ Αθήνας και Τομεάρχη Ανάπτυξης της Ένωσης Κεντρώων κ. Μάριου Γεωργιάδη και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Σταύρου Καφούνη ήταν η καταγραφή των προβλημάτων του εμπορικού κόσμου της Αθήνας και των αναγκών της αγοράς της πρωτεύουσας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Εμπορικού Συλλόγου ήταν παρόντες και η Αντιπρόεδρος κα Αλεξάνδρα Πάλλη, ο Γενικός Γραμματέας κ. Θάνος Τσαγγάρης και ο Διευθυντής του Συλλόγου κ. Σωτήρης Αντωνίου.

Ο κ. Γεωργιάδης ενημερώθηκε για τις θέσεις του Φορέα και άκουσε προσεχτικά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες και το ελληνικό εμπόριο κυρίως λόγω της οικονομικής δυσπραγίας. Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: “Είναι επιβεβλημένη η προώθηση λύσεων προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης και τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας, την επίλυση σειράς προβλημάτων του εμπορίου και γενικότερα του “επιχειρείν”, με στόχο την ενδυνάμωση της ιδιωτικής οικονομίας που θα δημιουργεί βιώσιμες θέσεις απασχόλησης και θα συνεισφέρει στην εν γένει αναπτυξιακή προσπάθεια″.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ενημέρωσε τον κ. Γεωργιάδη για τα θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της Αθήνας και ανέλυσε το πώς αυτά επηρεάζουν την καθημερινότητά του. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που έχει θέσει το Διοικητικό Συμβούλιο, οι οποίες χρήζουν άμεσης και οριστικής επίλυσης, όπως η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και ανομίας. Σύμφωνα με τον κ. Καφούνη, το ασταθές φορολογικό πλαίσιο, η γραφειοκρατία και η απουσία υποδομών δημιουργούν αντικίνητρα για έναν νέο για να ξεκινήσει μία επιχείρηση ή ενεργό επιχειρηματία να διατηρήσει την ήδη υπάρχουσα.

Κοινή πεποίθηση του κ. Καφούνη και του κ. Γεωργιάδη είναι ότι η καταπολέμηση του παραεμπορίου, που απορροφά ένα μεγάλο κομμάτι του τζίρου της αγοράς, ο περιορισμός της γραφειοκρατίας, η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας είναι κάποια από τα μέτρα που θα οδηγήσουν στην μεγαλύτερη ανάκαμψη της εμπορικής δραστηριότητας.

Οι δύο πλευρές, επίσης, υπογράμμισαν ότι η έμπρακτη στήριξη των επιχειρήσεων μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τη σύμπλευση όλων των αρμόδιων φορέων, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.