Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ

 

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ κ. Γιάννη Ρέτσο είχε τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, ο βουλευτής Α᾽ Αθήνας και τομεάρχης Τουρισμού της Ένωσης Κεντρώων κ. Μάριος Γεωργιάδης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΕΤΕ ο κ. Γεωργιάδης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά για την πορεία, τις προοπτικές αλλά και τις προκλήσεις του Ελληνικού Τουρισμού καθώς και να εκφράσει την πάγια θέση της Ένωσης Κεντρώων για την ανάγκη δημιουργίας ενός σταθερού φορολογικού συστήματος και ενός νέου πλαισίου υποστήριξης των επενδύσεων.

«Ο ελληνικός τουρισμός στήριξε την Ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία καθόλη τη διάρκεια της πρωτοφανούς κρίσης που πέρασε η χώρα μας τα τελευταία χρόνια» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης σημειώνοντας ότι «ο Τουρισμός μας έκανε περήφανους και αποτέλεσε την βασική πηγή αισιοδοξίας για το σύνολο της Ελληνικής οικονομίας. Αν αναλογιστεί κανείς ότι τα 8 χρόνια της κρίσης τα τουριστικά έσοδα ανήλθαν σε100 δις ευρώ μπορεί εύκολα να συνειδητοποιήσει ότι αποτελεί βασικό πυλώνα της εθνικής μας αναπτυξιακής στρατηγικής».

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητη η στενή συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα ώστε όλοι μαζί ενωμένοι να βελτιώσουμε το τουριστικό προϊόν και να αυξήσουμε τις θέσεις εργασίας, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την προσδοκώμενη κοινωνική συνοχή. Επίσης εξήρε το έργο που επιτελεί η Marketing Greece με την στοχευμένη και αποτελεσματική προβολή και προώθηση της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Ρέτσος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, μέσω του εμπλουτισμού της εμπειρίας που προσφέρουμε στους ταξιδιώτες, αναδεικνύοντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Ελλάδα, όπως η αγροδιατροφή και ο πολιτισμός. Επίσης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που πρέπει να γίνει ώστε να ενισχυθεί  η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος. Εστίασε στην υπερφορολόγηση που έχει υποστεί ο τομέας και επισήμανε το γεγονός ότι οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις επιβαρύνονται με τους υψηλότερους συντελεστές στον ΦΠΑ σε σχέση με τις αντίστοιχες επιχειρήσεις των άμεσα ανταγωνιστικών χωρών.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Marketing Greece κ. Ιωάννα Δρέττα, ο Γενικός Διευθυντής το ΣΕΤΕ κ, Γιώργος Αμβράζης καθώς και ο επιστημονικός διευθυντής του Insete κ. Άρης Ίκκος.