Συνάντηση με τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών

Συνάντηση με τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών

 

Η προσφορά της Εκκλησίας την περίοδο της οικονομικής κρίσης και ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης, πρόνοιας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Α´ Αθήνας της Ένωσης Κεντρώων κ. Μάριου Γεωργιάδη με τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο κ. Γεωργιάδης άκουσε με προσοχή το κοινωνικό έργο που επιτελεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και εξέφρασε τη στήριξή του σε δράσεις για την προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων “Είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών για τις πρωτοβουλίες ανθρωπιάς της Αρχιεπισκοπής. Τα στοιχεία από μόνα τους είναι δηλωτικά του κοινωνικού και φιλανθρωπικού της έργου, ιδιαίτερα σε μία περίοδο με αυξημένες δυσκολίες για τους συμπολίτες μας λόγω της οικονομικής κρίσης’’ και τόνισε ότι η Ένωση Κεντρώων θα είναι πάντα δίπλα στη φιλανθρωπική της διακονία.

Όπως ανέφερε ο Θεοφιλέστατος ‘’Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών διοργανώνονται συσσίτια καθημερινά και μοιράζονται μερίδες φαγητού σε 55.000 χιλιάδες συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.’’

Κατά τη συζήτηση υπογραμμίστηκε από κοινού ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να βρίσκεται στο περιθώριο των κοινωνικών εξελίξεων, όταν επιτελεί ένα τεράστιο κοινωνικό έργο και τονίστηκε ο πολύτιμος εθνικός της ρόλος.