20/11/2017 - Επίκαιρη Ερώτηση με θέμα: ''Ίση μεταχείριση των κομμάτων κατά το χρόνο προβολής''

Προς: Tον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

Αθήνα, 20.11.2017 

Η Ένωση Κεντρώων ανέκαθεν ήταν και παραμένει πιστή στις αρχές της, περί διαφάνειας, λογοδοσίας και ισονομίας αναφορικά με την προβολή όλων των κομμάτων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Πολλώ δε μάλλον, από τη στιγμή που ειδικώς τα Κοινοβουλευτικά κόμματα απολαμβάνουν συγκεκριμένου χρόνου και χώρου, βάσει ειδικώς προσδιορισθέντος αλγορίθμου, ο οποίος εξυπηρετούσε κάθε παρόμοια ανάγκη έως ένα χρόνο πριν.

Ειδικώς για την κρατική τηλεόραση δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον μη ισομερώς κατανεμημένο τηλεοπτικό χρόνο, σε όλα τα κόμματα που παράγουν έργο και φυσικά ως εκ τούτου και στο δικό μας κόμμα, την «Ένωση Κεντρώων». Επί τούτου, έχουν παρατηρηθεί πολλές φορές που τα δελτία τύπου του κόμματός μας, οι δηλώσεις του Προέδρου ή Βουλευτών μας δεν αναπαράγονται από την Κρατική τηλεόραση, γεγονός που μας αφήνει τόσο παραπονούμενους όσο και απογοητευμένους αναφορικά με τις προεκλογικές σας εξαγγελίες για ισότητα και ισονομία.

Επίσης, αναφορικά πάντα με την κρατική τηλεόραση, έχουμε ασφαλείς πληροφορίες πως το προσωπικό της παρουσιάζεται άνισα στελεχωμένο από τομέα σε τομέα, καθώς παρατηρούνται φαινόμενα υπερπληθώρας σε μια ειδικότητα και απόλυτη ένδεια σε άλλη.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

  • Τι προτίθεστε να κάνετε σχετικά με την εφαρμογή του αλγόριθμου που προασπίζει τη ίση μεταχείριση των κομμάτων κατά το χρόνο προβολής των;
  • Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα σχετικά με τις ειδικότητες των εργαζομένων στην κρατική Τηλεόραση;

Ο ερωτών Βουλευτής

Μάριος Γεωργιάδης